Toepassingen

Toepassingen

Basix Software heeft maatwerktoepassingen ontwikkeld voor bedrijfssectoren met specifieke administratieve noden. Hieronder vindt u enkele voorbeelden:

Containerverhuur

Een toepassing waarin het bedrijf registreert welk soort container bij de klanten geplaatst moet worden, op welke datum en welk tijdstip. De containers worden leeg of gevuld geleverd en worden op het aangegeven tijdstip terug opgehaald of vervangen. Op de planning kan men opvolgen welke taken uitgevoerd moeten worden en de betalingen worden opgevolgd via de facturatie.


Grondwerken

Het inplannen van arbeiders en machines binnen een bedrijf dat grondwerken uitvoert. Op de dagplanning kunnen de werknemers die nog niet ingepland werden toegewezen worden aan een werf samen met de nodige materialen. Via de week- en maandoverzichten kan de planner de ingeplande werven makkelijk opvolgen en bijsturen.


Naast de planningsmodule is ook een offerte- en facturatietoepassing beschikbaar waarin werkbonnen aangemaakt kunnen worden.Facturatie


Via een eenvoudige toepassing worden facturen en offertes aangemaakt die via e-mail naar de klant verstuurd kunnen worden. Via een exportmodule kunnen de facturen doorgestuurd worden naar het boekhoudpakket.Productiesturing


Een productiebedrijf uit de metaalnijverheid houdt in een maatwerktoepassing alle technische gegevens en productiefiches van hun producten bij, gekoppeld aan technische tekeningen die gegenereerd werden in een grafische toepassing. De productie wordt aangestuurd vanuit deze toepassing die wekelijks de productieplanning voor de robotten aanmaakt en productieopdrachten genereert. In de productieopdrachten worden alle bewerkingen voor het artikel afgebeeld en de nodige informatie wordt afgedrukt voor de productiemedewerkers.


Door middel van de ingebouwde tijdregistratie wordt de productieplanning bijgewerkt en kan continu opgevolgd worden wat de status van een productieopdracht en van de volledige productieplanning is.


Tijdsregistratie

Door middel van terminals aan de werkposten kunnen de werknemers registeren hoe lang ze werkten aan een productieopdracht en kan de status van de productieplanning bijgewerkt worden.


CRM

In een commerciële organisatie wordt de communicatie met klanten en prospecten opgevolgd in een maatwerktoepassing waarin de account managers bezoekrapporten en telefonische contacten registreren. Via een Outlook Add-in kunnen e-mails aan een klant gekoppeld worden zodat deze steeds opgevraagd kunnen worden, ook al werden ze in het mailprogramma verwijderd. Alle informatie over klanten en prospecten is steeds beschikbaar voor alle werknemers en het management kan de activiteiten van de account managers opvolgen en bijsturen.


Warehouse management

Een logistieke organisatie registreert alle inkomende en uitgaande goederen met de nodige detailinformatie en wijst deze toe aan een locatie in het magazijn. De magazijnier ziet op een terminal op welke locatie de inkomende goederen gestockeerd moeten worden en waar de uitgaande palletten opgehaald moeten worden. Via een scanningsysteem worden de bewegingen in het magazijn doorgestuurd naar het beheersysteem en worden de inslagen en uitslagen bijgewerkt.


Retail

Een toepassing om kassaverkopen te registreren, gekoppeld aan een klant- en artikelbeheer op maat van de klant. Verschillende types van betalingen kunnen geselecteerd worden (cash, bancontact, payconiq, ...) en uitgesplitst worden in het dagontvangstenoverzicht.


Planning

In een productieomgeving gebruikt de productieverantwoordelijke een maatwerktoepassing om de planning op te maken. Door het verslepen van een geselecteerd artikel wordt dit op de weekplanning toegevoegd.


Mestbankaangifte

Voor een dienstverlener uit de landbouwsector ontwikkelde Basix een toepassing waarin alle gegevens voor de mestbankaangifte verzameld worden om zo de aangifte te faciliteren. Elk jaar wordt de toepassing geüpdatet om te voldoen aan de nieuwe wettelijke bepalingen.


Voorraadbeheer

Een productiebedrijf maakt periodiek een inventaris van de voorraad van het bedrijf. Alle bestellingen van de klanten worden ingegeven net als de uitgaande leveringen, eventueel gekoppeld aan een bestelling zodat opgevolgd kan worden wat er nog geleverd moet worden. Dagelijks ook wordt het aantal geproduceerde artikels ingegeven in het programma, aan de hand van een 'Bill of Material' per artikel worden de gebruikte goederen in mindering gebracht in de voorraad.


In het overzicht van de voorraad kan zo steeds opgevolgd worden wat de actuele voorraad is per artikel, hoeveel stuks nog in bestelling staan en kan de productie bijgestuurd worden.

Basix Software

Basix Software BV

Koekelarestraat 39

8480 Ichtegem

BTW BE 0886.523.679

+32 485 180 372

info@basix.be